google-site-verification=jz9kYXLY0_V3udkhU6a2uEMhAFlWEM35l8wx2Pkn8gk

IOT ZRT

Testhőmérséklet-ellenőrzés

Az IoT Hungary testhőmérséklet ellenőrző terminálja gyors és hatékony testhőmérséklet-mérést tesz lehetővé, továbbá arcmaszk ellenőrzést is végez. A koronavírus terjedésének fékezése végett Magyarország Kormánya különböző intézkedéseket léptet életbe. 2020. szeptember 21.-től kötelező lesz a megfelelő maszkviselés már nem csak a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben, hanem a bevásárlóközpontok, mozik, színházak, múzeumok, könyvtárak közönség által látogatott területén, valamint egészségügyi és szociális intézményekben, közszolgálati és postai ügyfélszolgálatokon is. Október 1-jétől az óvodákba, iskolába, szakképző intézményekbe az ott dolgozók és a tanulók csak testhőmérséklet mérés után léphetnek be, de több iskola a tanév elejétől mérik már a tanulók testhőmérsékletét. Megnőtt az igény más helyeken is a testhőmérséklet mérésére, a kórházakban már a tavaszi intézkedések között is szerepelt a hőmérsélet mérés, de most önkormányzatok, szórakozóhelyek, rendezvényszervezők is érdeklődnek a termék után.

Érintés nélküli ellenőrzés

\

Testhőmérséklet

\

Maszkviselés

\

Arcfelismerés

\

Sisakviselés

\

Beléptetés

  Testhőmérséklet terminál

   Hőmérő modul

   A hőmérő modul mérési tartománya 30°C -tól 45°C-ig, a pontossága 0,1 °C. A standard hőmérséklet eltolódás kisebb, mint 0,5°C.  A hőmérő munkatávolsága 1 és 2,5 C°közötti, vagyis ilyen közel szükséges a mért személynek a csuklóját a szenzor elé tartania. 

    További funkciói

    Alkalmas arcfelismerés révén helyes maszkviselés detektálására, vagy sisakhordásra is. GDPR megfelelőségi működést is lehetővé tesz, kikapcsolható az arc-azonosítása. A testhőmérséklet mérésnél riasztási küszöbérték állítható, beléptetési jogosultsággal lehet összekötni. Számítógépről akár több terminál forgalma is követhető.

     Alkalmazási területei

     A terminál széles körben alkalmazható, akár nagyforgalmú helyeken is, például gyárakban, iskolákban, irodaépületekben, kórházakban és más fontos területeken. Cégünk helyezett le terminált focimeccs beléptető kapujánál, megyei jogú város polgármesteri hivatalának ügyfélterének bejáratához és szórakozóhelyre való beléptetésre is .

      Működése  

      A terminál felismeri, ha egy személy elé áll, továbbá meg tudja állapítani, hogy visel-e maszkot és helyesen viseli-e. A csuklót a szenzor elé tartva testhőmérsékletet mér. A terminál üzemelése teljesen automatikus, nem szükséges hozzá kezelő. Működésének alapja, hogy felismeri az arcokat, ekkor a terminál kéri a személyt, hogy helyezze a csuklóját hőmérséklet mérés végett a szenzor közelébe. Kiírja a mért hőfokot, megállapítja, hogy rendben van-e, vagy a személy belépését megtagadja, mindezt magyar hangutasításokkal végzi. A hőmérséklet ellenőrzést 0,1 °C pontossággal végzi.