google-site-verification=jz9kYXLY0_V3udkhU6a2uEMhAFlWEM35l8wx2Pkn8gk

IOT ZRT

SEGÉLYHÍVÓ, NŐVÉRHÍVÓ RENDSZER

Segélyhívó rendszerünk

A települések számára jogszabály írja elő az idősek otthoni jelzőrendszeres segítségnyújtásának biztosítását.. Az idős, egyedül élő emberek számára a házi jelzőrendszer kézzelfogható, azonnali segítség. A vezeték nélküli, LoRaWan hálózaton üzemelő  hívórendszerünket első sorban idős személyek és otthoni ápolásban résztvevők használják, de kórházakban, rendelőkben, idősek otthonában, betegellátókban is hasznosíthatják. Jelentősen emeli a betegek biztonságérzetét, az egyszerűen megtehető jelzés végett a segítség gyorsan kapcsolatba tud lépni a jelző személlyel és a segítségnyújtás időben megkezdődik. A rendszeres orvosi kezelés alatt álló betegek számára adott esetben életmentő lehet az egyszerűen, gombnyomással leadott riasztás után érkező  gyors orvosi beavatkozás.

  Az eszközök alacsony fogyasztású akkumulátorral rendelkező LoRaWAN hálózaton üzemelő jelzőrendszerek, töltésük normál USB töltő segítségével megoldható.
  Rendszerünk figyeli a készülékekről érkező status jelentést, és amennyiben az akkumulátor szintje alacsony, értesíti a diszpécser szolgálatot, hogy jelezze a gondozottnak, hogy a készüléket töltésre kell rakni. Ezen bejegyzés bekerül a rendszerben a készüléknaplóba. Az eszközök esetleges cseréje, meghibásodása szintén rögzíthető itt, így a készülékek előéletét is nyomon lehet követni a rendszerben.

   Eszközök

    Segélyhívó rendszerünk jelenleg két típusú hardware segítségével használható: kulcstartóra szerelhető nyomógombbal, melynek segítségével egy egyszerű gombnyomással segélykérés kezdeményezhető, a másik egy kézre rögzíthető karóra, melyen van egy nyomógomb, illetve ezen eszköz tartalmaz egy beépített GPS chipet is, mely segítségével nem csak a vészjelzés juttatható el a központban, hanem lefedettség esetén akár az óra GPS koordinátája is, ezzel segítve a a diszpécsert a segélyhívás helyének beazonosításában. 

     Riasztás a diszpécserközpontban

     Riasztás esetén a diszpécserközpontban az alkalmazás dashboardján megjelenik az adott személytől beazonosítva a riasztás, ezt az eseményt, a diszpécser szolgálat rögzíti a kívánt eseménytípus szerint, esetleg megjegyzést hozzáfűzve, majd időbélyeggel ellátva a rendszer menti az eseményt, ami továbbra is aktív, a diszpécser jelzi a gondozónak, ha szükséges a helyszínre kivonulni, ezzel elindul a rendszerben az intézkedési idő, ami a beállított érték szerint számolja eseményenként a visszalévő időszakot. A gondozó a helyszínre érkezéskor jelzi, a központnak, hogy kiérkezett, ezzel a diszpécser felrögzít egy eseményt amivel az intézkedési idő-t megállítja.
     A gondozott ellátása után az esemény lezárásra kerül a rendszerben, rögzítve a helyszínen történt intézkedéseket.

     Az eseményekről , intézkedésekről , készülékek status jelentéséről napló készül, mely visszakereshető adott időszakra, illetve kinyomtatható a rendszerből.

      Szoftverünk az alábbi funkciókkal rendelkezik jelenleg:

      Riasztást kezdeményező készülék típusok

      Intézkedés típusok

      Esemény típusok

      Bármely operációs rendszeren futtatható webes alkalmazás

      Több felhasználó, jogosultság kezelés

      Gondozó intézkedési idejének mérése

      Beteggondozó orvosok adatai

      Készülékek azonosítói

      Gondozottak exportálása csv-be

      i

      Intézkedés napló

      Diszpécser éberségi teszt