google-site-verification=jz9kYXLY0_V3udkhU6a2uEMhAFlWEM35l8wx2Pkn8gk

Közlekedésbiztonság

Az IoT Hungary legújabb innovációja: IoT Smart Box

2018 és 2022 között az évente átlag 642 ezer gyorshajtásos büntetést szabott ki a rendőrség, ugyanakkor az elmúlt években a balesetek száma is megszaporodott: a több százezres bírság ellenére a gyorshajtásnak „köszönhetjük” a személysérüléses balesetek zömét, 28 százalékát. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Rendőrség mindent megtesz, hogy csökkentse ezen esetek számát, ezt a fontos munkát kívánjuk az IoT Zrt. közlekedésbiztonsági innovációjával támogatni.

Hogyan működik az IoT Smart Box?

Az IoT SmartBox létrehozásakor egy olyan többfunkciós terméket kívántunk létrehozni, mely egyedi igényre szabottan képes település, vagy területvédelmi funkciókat ellátni. Az általunk gyártott megoldás egy kültéri vízhatlan fémszekrényben kap helyet , mely egy rögzített fémállványon áll. A termék a rendőrség által használt trafiboxokhoz is hasonló, ezáltal a közelítő autósokat automatikusan lassításra késztetheti, ugyanakkor többlet megoldásokat kínál. Négy különböző funkcióval felszerelt szekrény telepíthető, mindig a település igényeivel összhangban:

  • A Kamerakapu egy hálózatba integrálható kamerával rendelkezik, mely valós időben történő utcai megfigyelést tesz lehetővé.
  • A Sebességőr az elhaladó járművek számára a sebességük kijelzésével figyelmezteti őket a gyorshajtás tényére.
  • A Hangőr az adott időpontban elhaladó járművek okozta környezeti zajterhelését méri.
  • A Rendszámvadász változat egy komplex rendszámfelismerő rendszer.

A SmartBox alkalmas a rendőrség által alkalmazott traffipax berendezés befogadására is.

 

Milyen változatokban érhető el a Smart Box?

 

Az IoT Smart Box egy olyan ’okosszekrény’, amelybe a célokhoz igazodva telepítünk informatikai megoldásokat, hogy növeljük a közlekedésbiztonságot és a trafiboxhoz hasonló kivitel miatt indirekt módon is csökkentsük a járművek sebességét.

  1. A Kamerakapu változatában egy hálózatba integrálható kamera került beszerelésre, mely az arra jogosult személyek számára valós időben történő megfigyelést tesz lehetővé. A felvételek visszanézhetőek, illetve a leggyakoribb térfigyelő rendszerekhez integrálhatóak.
  2. A Sebességőr változatában egy sebességmérésre alkalmas eszköz és egy kamera kerül beszerelésre, mely az elható járművek sebességét jelzi ki, felhívva a figyelmet a gyorshajtás tényére.
  3. A Hangőr esetében egy olyan rendszer kerül beépítésre, mely az adott időpontban elhaladó járművek okozta környezeti zajterhelését méri. A rendszer segítségével kiszűrhetők a nem kívánatos hanghatást okozó gépjárművek.
  4. A Rendszámvadász változat egy olyan rendszámfelismerő komplex rendszer, mely az elhaladó járművek rendszámait olvassa le és annak elhaladásakor rögzíti azt egy kép és adat formájában. Az adatokat egy külön erre fejlesztett, védett programkörnyezet tartja nyilván, mely akár valós időben is megfigyelhető.

Az IoT Smart Box szolgáltatásaihoz adatkapcsolat szükséges. Megrendelését lehet kérni privát önkormányzati informatikai hálózat csatalakoztatásával, vagy internet hálózat kiépítésével is. A rendszer táplálható 230V hálózatról, de igény szerint napelemes rendszer telepítés is kérhető.

Találkozzunk!

Az IoT Live Show-n kiállítóként és előadóként is részt veszünk! Szavazz Te is!

Budapesten kerül megrendezésre 2024. április 23-25. között az IOT LIVE SHOW! Ez a rendezvény a hazai IoT megoldások seregszemléje, ahol a szakma meghatározó kiállítói és előadói lesznek jelen. A rendezvényen mi is bemutatjuk az IoT Smart Box működését, standra kitelepülve és előadóként is.

A versenyben is részt veszünk, így ha tetszik az innovációnk, akkor megköszönjük a beérkező szavazatokat:

Az IoT Live Show-n nem először veszünk részt: 

2020-ban LoRa hálózati rendszerünkkel egy kifejezetten erős mezőnyben, a multinacionális vállalatok között hazai bemutatkozóként cégünk hozott el az elérhető 6 díjból hármat is: az IoT Live Show fődíját, a Cisco szakmai díjat és a közönségi szavazatok alapján pedig cégünk vezetője, Huber Tamás kapta a legjobb előadásért járó elismerést is.

2022-ben tagunk, a Smart Road System Kft. az intelligens gyalogátkelőhely fejlesztésével vitte el a verseny különdíját. 

A rendezvényen minden alkalommal kiállítóként is részt veszünk, hiszen hasznos eszmecserékre, találkozásokra ad lehetőséget.