google-site-verification=jz9kYXLY0_V3udkhU6a2uEMhAFlWEM35l8wx2Pkn8gk

IOT ZRT

Pilot Projektek

  Cserkeszőlő Gyógy- és strandfürdő 

  Cserkeszőlő Gyógy és Strandfürdője a település központjában terül el, mintegy 5 ha területen várja a gyógyulni és fürdőzni vágyókat. A fürdőt ellátó forrás 2.300 méter mélyről tör fel 82°C-os hőmérsékleten. A gyógyvizet lehűtés után vezetik a fürdő 9 medencéjébe, melyek különböző hőfokon várják a fürdőzőket. A medencéknek pontosan meghatározott hőmérsékletük van, melyet óránként többször is ellenőriznie kell a személyzetnek. A Zane System szenzoraival ezt az ellenőrző folyamatot egyszerűsítettük le. A strandon LoRA hálózatunkra csatlakoztatott eszközök olvassák le az adatokat. A szenzor működése óta nem szükséges az alkalmazottaknak körbejárnia a fürdő területén naponta többször és egyesével ellenőrizni a medencék hőfokát. Egy központi számítógépen minden medence hőmérséklet méréseit, esetleges ingadozását kimutatja a rendszerünk, könnyedén lehet távolról felügyelni a hőmérsékletet.

  Az I. medence vízmélysége 1 m, hőfoka 35-36 Celsius, a II. számú medence 36-38 Celsius fokos. A jakuzzi medence mélysége 1 m, a víz hőfoka 33-35 Celsius. Az élménymedence vízforgatóval ellátott, sodrófolyosó, óriáscsúszda, dögönyözők, légbefúvásos talpmasszírozó és pezsgőfürdő, valamint egy szabadtéri medence kiúszóval tartozik hozzá. A víz mélysége 1- 1,2 m, hőfoka 30-32 Celsius. A gyermekmedence vízforgatóval ellátott, a víz mélysége 0-0,6 m, hőfoka 31-33 Celsius. A tanmedence vízmélysége 1,2 m, hőfoka 28-30 Celsius.

  .

   Mezőgazdasági járműkövetés

   A mezőgazdasági járművek hatékonyságának és mozgásának mérésére nyomkövetést tettünk lehetővé Cserkeszőlőn a nyári mezőgazdasági munkák ellátásának időszakában. Nem mobil kártyát használunk, saját LoRa hálózatunkon működnek a Zane System által gyárott eszközeink, emiatt költséghatékonyabb megoldást tudunk kínálni. Beépített eszközünkkel on-line követhető, hogy jelen időben merre találhatóak a traktorok, aktuális sebességet és haladási irányt is figyelhető a rendszerrel. Térképes felületen bármikor lekérdezhető a nyomvonal. A munkaidő figyelésére és hasznos eltöltésének ellenőrzésére is hasznos eszköz.

   .

    Távoli vízóra leolvasás Kecskeméten

    Az SB-Controls Kft és a Bácsvíz Zrt munkatársaival közös pilot projektet készítettünk Kecskeméten. Célunk a LoRa okosmérő kipróbálása, távoli leolvasás, folyamatos adatmennyiség kinyerése. A LoRa technológia előnye, hogy a szenzorok 5-10 évig képesek külső energiaforrás nélkül folyamatosan információkat, adatokat küldeni a felügyelt helyről. Olyan helyszínt választottunk, ahol több tényező együttes megléte mellett tesztelhettük a rendszer működését. A mérőt 2019. májusában föld alatti, vasbeton aknába, fém tetővel elzárt vízórához csatlakoztattuk. A tesztidőszak eredményei alapján nagyon elégedettek vagyunk az eszközzel, a kapcsolat végig stabil és elveszett csomag sincsen. Óránként érkeznek az adatok, melyek egy erre megfelelő adat kiolvasó felületen jelennek meg.  Az aknából is kiváló térerősséggel és jel-zaj viszonnyal jönnek a jelek. Az alkalmazott IP65-ös védettségű készülék alkalmas az ADR és a Downlink adatok fogadására.

    SB-Controls Kft http://sbcontrols.unas.hu/

    Bácsvíz Zrt https://www.bacsviz.hu/